perjantai 26. helmikuuta 2016

Anni was here!

Perjantaina (29.1) juoksin terassilta kotiin pakkaamaan laukut ja salamana junaan - lähdin Annia vastaan kentälle. Oli aivan mahtista saada tää huippumimmi kylään! Meillä oli kolmeksi ekaksi yöksi buukattu airbnb Wienistä, joten jäätiin sinne suorilta. Kämppä oli kiva, hyvällä sijainnilla ja kulkuyhteyksien varrella. Suihku tosin oli vähän rikki, ei tullut lämmintä vettä kauheesti ja suihkun pää valutti. Muutoin kämppä oli bueno! Lähettiin heti istuun kaupungille Henun ja Hennan kanssa.

Tässä vaiheessa Henna oli ehtinyt jo livistää

Aamulla suunnattiin kaupungille muissa merkeissä. Mentiin Maria Hilferin katua päästä päähän ja lounaalle Vapianoon. Käytiin myös Stephansplatzilla pyörimässä, mutta lähinnä hakemassa juustoja ja viiniä illaksi. Kämpillä meitä odotti  hiustenvärjäysoperaatio, mulla toi juurikasvu kun tuppaa olemaan niin karu (blondi). Anni värjäs mun hiukset, ja hyvin onnistui vaikka suihku oli mitä oli. Nautiskeltiin viiniä ja juustoja, ennenkuin suunnattiin Skybariin Stephansplatzille. Siellä varmaan pyöri Wienin eliittiä.. Meillä oli hieman alipukeutunut olo. :D





Sunnuntai oli pyhitetty turistikierrokselle. Käytiin katsomassa Rathausilla Ice Worldiä, sinne oli rakennettu mahtavat luistinradat, valoineen ja musiikkeineen. Siitä sitten kävelikin mukavasti Hofburg teatterin, Parliamentin ja historiallisten museoiden kautta Hofburgille. Keli oli vähän kurja, kun tihutti vettä. Käytiin katsomassa espanjalaisen ratsastuskoulun ratsut ja suunnattiin Stephansplatzille. Olin varannut meille pöydän Figlmülleristä - Schnitzel time! En ollut itekään vielä syönyt schnitzeliä Itävallassa joten onpahan sekin nyt tehty. Kaiken lisäks se oli ihan sika hyvää, SIKA ISO ja olihan se sikaa. :-D Tosi kiva paikka ja ehdottomasti tarttee kyllä pöytävarauksen, oli sen verran täyttä ja kiirettä. Hieman vielä pyörittiin kaupungilla, mutta sitten lösähdittiin kämpille.







Itävallan lippu kasvaa päässä!
 

Michaelerplatz


Stephan's dom

Aperol Spritzer




Kämpän luovutuksen jälkeen lähdettiin kiertelemään Donau Zentrumin kauppoja ja running sushia (ei muuten ollut mikään paras). Pari tuntia siinä vierähti, jonka jälkeen lähdettiin Kremsiin. Oli jo hieman pimeää, joten ei ollut oikeastaan kauheasti nähtävää. Kiiruhdettiin kauppaan ennen kun kaupat meni kiinni. Täällä kun lähikauppa menee jo klo 19 kiinni.. Meillä oli oikein romanttinen tortilla-kynttiläillallinen. <3 Tiistaina meillä olikin koko päivä aikaa kierrellä Kremsiä. Iltapäivällä haettiin kaupasta kremsiläista gnüner veltlineriä ja kivuttiin viiniviljelmille. Oli ihanan keväinen ilma, linnut lauloi ja aurinko hieman paistoi pilvien takaa, eikä maisemaakaan ollut hullumpi. Kyllä siinä kelpasi pari lasia viiniä ottaa. Eräs ohikulkija varmisti, että kai juomme kremsissä tuotettua viiniä - tottahan toki! Hyvvää oli. Jatkettiin sieltä alkupaloille Tonavan rantaan Wellen Spiel ravintolaan ja sieltä dinnerille Klinglhuberiin Annin vikan illan kunniaksi.










Wellen Spiel 
Klinglhuber

Hei hei Anni!!



Ihana viikonloppu !! :-) :-*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paas kirjottae kommenttia! :-)