perjantai 16. lokakuuta 2015

IMC Fachhochschule

Voisin kertoa vaikka teille meijän koulusta. Ensinnäkin asutaan tosi lähellä koulua, aamulla menee 7 minuuttia, kun hilpasee koululle. Musta ei kyllä olisi reissaamaan aamulla tuntia julkisilla kouluun. Oon tällänen mattimyöhänen, eli ihan nappiin meni tälläkin kertaa kämpän sijainti. Reitti ei oo kuitenkaan mikään kevyin. Ennen kun pääsee koulun ovelle, niin täytyy kivuta rappusia ylös. Käy ihan treenistä, voin kertoa.




Unohdin tosiaan mainita, että IMC FH:lla on kaksi kampusta. Niiden välillä on matkaa n. 10 minuuttia kävellen. Mun onneksi kaikki mun tunnit onkin lähimmäisellä kampuksella, lukuunottamatta lauantain saksantunteja. Sijainti on ihan mahtava - aivan vanhankaupungin sydämessä, kirkon vieressä. Kirkkoja täällä onkin kyllä useampi, kuin yksi, mutta kuitenkin. Tämä kirkko ei ole mikä tahansa kirkko, vaan se on Kremsin kaikista vanhin ja ollut aikanaan Ala-Itävallan yksi tärkeimmistä kirkoista. Kirkon kylkeen aikoinaan rakennettiin mein kampus, joka on toiminut luostarina. Vuonna 1994 IMC FH aloitti toimintansa ja luostari entisöitiin opetuskäyttöön. En ookkaan tällaisessa koulussa ennen opiskellut. Aivan ihana!





Edellisissä kuvissa näitte matkan pääovelta sisälle. Tällä käytävällä sijaitsee kampuksen ainoa kahvila. Meillä ei sinänsä ole mitään ruokalaa, mutta kahvilasta löytyy aina jotain syötävää. Yleensä päivän soppa on pari euroa, mutta en oo vielä uskaltanut sitä ottaa. :-D Omat eväät on kulkenut mukana tähän asti. Sisäpihalla jengi käy röökillä, mutta siellä on varmasti ihana keväällä syödä eväitä tai nauttia hyppytunnista auringon paistaessa.



Ruokalaa vastapäätä sijaitsee kaikista hienoin luentosali. En oo vielä päässyt sinne kuuntelemaan luentoa, mutta pakkohan siitä oli teille kuva ottaa. Suurin osa mun tunneista sijaitsee kellarikerroksessa. Luentosalit ovat rakennettu entiseen viinikellariin. Ihanan tunnelmallisia, ehkä liiankin - pidemmillä luennoilla silmät alkavat lurpsumaan, eihän siellä ikkunoita ole. :-)


Tällainen on mun koulurakennus täällä Kremsin mailla. Kyllä kelpaa koulussa käydä. Opettajatkin vaikuttaa ihan päteviltä, vaikka harmittaa että kaikki luennoitsijat on itävaltalaisia. Ajattelin asian olevan päinvastoin, sillä koulua markkinoidaan kansainvälisenä puljuna. Ehkä me vaihtarit tehdään tästä kansainvälinen. ;-) Onhan näillä kuitenkin vaihto-ohjelmia ja patistetaan lähtemään ulkomaille harjoitteluun. Ehkä se on sitten se millä saa kansainvälisen leiman. Mutta kyllä töitä saa tehdä tämän kaksoistutkinnon eteen! Ei mua helpolla päästetä, eikä pistäiskään päästää. Sitä saa mitä tilaa, sano kiikkalainen! Juu sano.

3 kommenttia:

  1. Post, Link, Banner Anforderung

    Hallo ,
    Wir suchen für Bloggerinnen mit einen einzigartigen Geschmack wie Sie, um eine kooperative Geschäftsbeziehung aufzubauen. Miaberlin.de spezialisiert in maßgeschneiderte Abendkleider, Brautkleider, und Kleider für besondere Anlässe. Wir hätten gern wenn Sie für uns ein Post schreiben und uns ein Banner geben könnten. Wenn Sie interessiert sind kontaktieren Sie uns an miaberlinbacklinks@yahoo.com (Wir werden Ihnen die Details schicken).

    Wir freuen uns von Ihnen zu hören.

    VastaaPoista
  2. Hienot on puitteet. Toista on 60-luvulla rakennetut betonielementtihöskät, joillaisessa itse tällä hetkellä istun. Nauratti kun kirjoitit "mein kampus", josta tuli mieleeni jotain ihan muuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, no niinpä. Ihan mieletön rakennus. Piristää kummasti koulupäivää!

      Poista

Paas kirjottae kommenttia! :-)