tiistai 13. lokakuuta 2015

Liebe Grüsse aus Österreich

On ollut niin pitkä tauko kirjoittamisesta, että en oikein edes tiedä mistä aloittaa. Ehkä perusvarma aloitus on keskustella säästä, ihan vaan varmuuden vuoksi...


 Tänne tuli yhtäkkiä kylmä. Hyytävä syksy on saapunut.Viikko sitten oli vielä alkuviikosta lämmintä, mutta sit tapahtui jotain. Otettiin Alinan kanssa jopa vielä aurinkoa mun partsilla lokakuun alussa. Nopeasti kelit muuttuu. Huomenna aion vetää jo untuvatakkia päälle. Kunhan ei vielä lunta lykkäisi.



Aika kuluu. Huomenna tulee kuukausi siitä, että oon tänne saapunut. Ihan hullua. Ihan kun olisin asunut täällä jo kauemmin ja tuntenut nää ihmiset paljon kauemmin. Krems on niin pieni kaupunki, että väkisinkin törmää aina johonkin tuttuun, ihan sama minne menee - kauppaan, lenkille, salille. Varsinkin, jos lähtee juhlimaan, niin siellä törmää koko kouluun.

Juhlimisesta mieleeni tulikin. Tässä on juhlittu Alinan synttäreitä reilu viikko sitten perjantaina. Lotta täytti myös vuosia, mutta maanantaina ei enää kauheesti juhlittu. Käytiin kuitenkin lasillisella viiniä.






Yläpuolella olevat kuvat on Alinan synttäreiltä
Lotta the synttärisankari ei syttynyt valokuville
Vihdoin alkaa mein kämpässäkin tapahtumaan. Ei olla kuin kuukausi odotettu isompaa lämminvesivaraajaa, ehjää suihkua, mikroa, mulle kotiavainta, TVtä, sohvaa, kaappia ja mitä vielä.. lista on niin loputon, mitä vuokraemäntä on meille luvannut. Viime viikolla sain kuitenkin kauan odottamani kotiavaimen! Ennen jouduin miettimään, että onko ketään kotona, että pääsen sisälle. En suinkaan enää! Jihuu. Meille oli ilmestynyt myös mikro ja uusi suihkupää oven taakse viikonloppuna. Asiat alkaa edetä. Eilen saatiin uusi vedenvaraaja, mutta kukaan ei ole sitä tullut vielä asentamaan... Kyllä tää tästä? Olis ihan kiva saada lämmin suihku. Ainiin, mein suihkussa kasvaa sieni. Ihan normaalia kuulemma mein vuokraemännän mielestä. :D


Elämä Kremsissä pyörii aikalailla koulun ja urheilun ympärillä. Täällä ei oikein muuta tekemistä olekaan. Välillä tulee juhlittuakin toki! Oon Alinasta saanut kunnon treenikaverin. Aina ei motivaatio riitä lähteä yksin aamulenkille tai salille. Salilla käyminen on lähtenyt hyvin käyntiin, mutta niillä on jotain ongelmia siellä. Ensinnäkään ne ei puhu kovin hyvin englantia (joo, kyllä se saksa kohta alkaa sujumaan mullakin.. :D) ja toiseksi niillä on kummallisia sääntöjä. Näin jälkeenpäin selvisi, että salilla ei saa juoda treenatessa, ellei maksa kuukaudessa paria euroa lisää. SIIS MITÄ? Nevör höörd, et jossain salilla ei sais juoda. No sekin tuli selväksi, kun rehvakkaana menin oman muovupulloni kanssa treenaamaan. Asia korjattiin hyvinkin nopeasti. Nyt mulla on sitten HappyFit:in oma juomapullo ja maksan siitä joka kuukausi. Seuraava probleemi tuli pankin kanssa, sillä he eivät voi veloittaa suomalaiselta kortilta.. Ei muutakun pankkiin ja avaamaan tiliä. :D Ja pisteenä i:n päällä - suihkussa käynti maksaa. MUTTA, muuten oikein kiva sali, eikä siellä käy päiväsaikaan hirveesti populaa, niin pääsee kunnolla reenaamaan!




Alina

Aamulenkkimaisemaa

Mutta kaiken kaikkiaan tänne kuuluu hyvää! Oon pari kertaa tässä välissä ehtinyt käydä Wienissäkin - Dirndl-ostoksilla sekä oktoberfesteillä, mutta niistä lisää myöhemmin!



Liebe Grüsse aus Österreich!

2 kommenttia:

  1. Taas ihania kuvia ja kiva meininki. Onkos salilla sauna? Ootko kuukauteen saunonut? Terkut kiikasta, täällä perusmeininki. Syyslomailua, lenkkiä syysauringossa. Onkos sulle tulossa syksyllä kavereita kylään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Salilla ei oo valitettavasti saunaa, eikä oo kyl pahemmin muuallakaan näkynyt. Joulusaunaan sitten seuraavan kerran. Kai sitä ilmankin selviää, ovat kummissaan kun sanon, että meillä on kotona 3 saunaa. Normaaliahan tuo on. Sitä paitsi 4 niitä on jos mökki myös lasketaan. ;-) Kiva kuulla, että siellä kaikki hyvin. Jouluna nähdään. Eipä tänne kauheaa ruuhkaa ole! Herztlich Wilkommen!

      Poista

Paas kirjottae kommenttia! :-)