maanantai 21. syyskuuta 2015

Täälä mää ny asun




Pojat jätti mut Kremsiin aamusta ja siinä se päivä menikin järjestellessä, siivoillessa ja skypetellessä. Tutustuttiin illalla kämppiksen, Julian, kanssa paremmin viinilasin ääressä. Suunniteltiin, että mitä kaikkia reissuja halutaankaan tehdä Itävallassa ja kuunneltiin niin suomalaista, saksalaista kuin itävaltalaistakin musiikkia. Pitihän se paikallinenkin tsekata. Käytiin parissa vanhankaupungin pubissa ja pidemmän matkan päästä löyty clubikin. :D Aika hiljasta oli perjantaiks. Meillä oli kuitenkin omaa hauskaa kahestaan tanssilattialla, ainoat kun siellä oltiin. Mulle tuli shokkina, että viiniä plissataan vedellä? Suomen päässä tottunu plissaileen vähän vahvempia krogeja. Tullaan Julian kans hyvin juttuun. Ollaankin meidän kämpän vanhukset. :D Kahden muun tytön pitäis muuttaa ens viikon alussa tänne.





Aamulla nukuttiin pitkään ja lähdettiin seikkailemaan viinitarhojen sekaan. Siellä menee ihana lenkki, jota varmasti tulee tehtyä. Viini tuoksu nenään, kun käveltiin vanhankaupungin laitamilla ja noustiin ylös viinitarhoille. Maisemat oli ihanat! Ihan mielettömät. Kyllä tähän voi just ja just tottua. ;-) Meitä voi kutsua rypälevarkaiksi.. käytiin maistamassa, että mistä se viini nyt sit onkaan tehty mitä edellisenä päivänä tuli juotua. :D Ilma oli mitä parhain, aurinko paisto ja lämmintä oli ainakin +25C. Hiki siinä tuli. Seikkailut kruunas lounas (lue: päivällinen, koska olihan kello jo yli neljä...) tonavan rannalla.





















Siis jos Kiikassakin on sale auki sunnuntaisin... En tuu ehkä ikinä oppimaan, että tars käydä lauantaina viimestään ennen kuutta kaupassa, jos haluaa jotain sunnuntaina syödä.. No on mulla jalostajan hernekeittoa, vielä. Mein kämppä on kyl hyvällä paikalla, kortteli vanhastakaupungista, vastapäätä juna-asemaa ja on se koulukin lähellä. Ei ehkä niin lähellä, kun vuokraemäntä mainosti.. :D Mutta ehkä se sekotti kävelymatkan minuutit automatkan kanssa.

Mua harmittaa, kun saksan kirjat jäi kotiin. Mulla tulee kaikki sanat ja sanonnat vaan espanjaks mieleen. Nyt pitää jostain kaivaa deutsch moodi päälle. JA WOHL! Onneks kämppikset on kaikki saksankielisiä, niin apu on lähellä. Tilasin ensimmäisen kerran saksaks ravintolassa ääniväristen.. Vaikka lähinnä luinkin vaan suoraan ruokalistalta. :D Jännää se silti oli.


Matkalla Kremsiin ihailtiin Iskän ja Juhan kanssa linnaa, joka sijaitsi korkealla kukkulalla. Se tuli myös puheeksi Julian kanssa, kun oltiin seikkailemassa viinitarhoilla, sillä linna näkyi hyvin myös sieltä. Siinä olikin meille sunnuntaiohjelmaa, selvittelimme linnan nimen ja että miten sinne pääsee. Julia soitti pari puhelua ja olikin jo varannut meille paikat minivanista, joka veisi linnalle. Keli oli hieman kehno ja tuulinen, mutta onneksi ei satanut. Linna oli pienempi mitä ajattelimme, mutta kaunis kirkko siellä ainakin oli ja hulppeat näkymät. Jossain vaiheessa selvisi, että tämä linna onkin yhä toiminnassa oleva luostari. Olis siellä kai ollut joku hieno seinä, minkä takia ihmiset sinne luostariin saapuvat. Siitä olisi kuitenkin pitänyt maksaa, että pääsee näkemään maalaukset yms. Meiltä se nyt jäi väliin, sillä mentiin syömään kakkua. Palattuamme takaisin Kremsiin, kuljettaja sanoi, että ei ota mitään maksua meiltä. Oltiin sen ainoat kyydittävät. Outoa? Noh, kiiteltiin kovasti.








Harmi, kun kuvassa ei näe niin hyvin, että kuinka ihanat maisemat sieltä oli

Illalla mentiin vielä leffaan katsomaan saksalaista elokuvaa Fack ju Göhte 2. Mitään en ymmärtänyt, mutta hyvä oli! :D Se oli kunnon hömppöleffa, mut sellasistahan mää tykkäänkin. Nyt alkaa henkarien metsästys, koska mulla on niin vähän kaappitilaa ja liikaa vaatteita. Tossa se matkalaukku makaa lattialla vielä..

6 kommenttia:

  1. Hienoja kuveja. Vein impun kiljuen mupeen, ja lepuutan hermoja lenkillä. Näyttää mahtavalta paikalta. Ei varmaan auta muu kuin tulla tsekkaan sun viinitarhalenkki keväällä.. Voi hyvin <3, M

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiljuen musiikin perusteisiin vai? voivoi impiä.. kyllä se vielä joskus kiittää! Teretulemast kuule lenkkeilemään tänne, ihan sun paikkas ;-) voikaa paremmin ku muut ihmiset <3 terkut!

      Poista
  2. Me ollaan vissiin melkein naapureita, kun mäkin asun ihan juna-aseman vieressä :D tervetuloa Kremsiin! Veljes facebookista löysin tänne blogiin, kiva lukea toisenkin suomalaisen mietteitä Kremsistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :-) Tää on sievä pieni kaupunki. Kunhan totun, että kaupat tosiaan on kiinni sunnuntaisin ja baareissa poltetaan sisällä. Sun blogista saankin poimittua paljon vinkkejä. :-) Terveisiä vaan täältä naapurista! ;-)

      Poista
  3. Ai nyt pystyy kommentoimaan anonyyminä, jeee! Kivat 3 kirjotusta <3 Mä tuun sit kans käymään! -milli

    VastaaPoista

Paas kirjottae kommenttia! :-)