lauantai 19. syyskuuta 2015

Viiniä Wienissä

Seuraavana päivänä lähettiin tutustumaan Wieniin. Saatuamme tavarat hotellille lähdettiin kiertelemään kaupunkia. Aamupalasta oli jo aikaa, joten pysähdyimme pienelle snackille ja pitihän sitä viiniä juoda Wienissä.



Miehillä tais olla kestämistä, kun mulla oli kokoajan ohjelmaa niille. Lähdettiin suuntaamaan Schloss Schönbrunnin suuntaan. Kioskin lipunmyyjä oli oikein avulias ja kirjoitti meille ohjeet, että millä pysäkillä pitää vaihtaa metroa ja millä jäädä pois. Ei ostettu lippuja sisälle, mutta käveltiin pihassa ja puutarhassa. Noustiin ylös Glorietelle ja voi pojat mitkä maisemat! Sieltä avautu koko Wien Schloss Schönbrunnin takaa. Upeet maisemat - ihan mielettömät! Oli kyllä kipuamisen arvonen, vaikka sain kuulla kyllä matkan varrella oikuttelua, että ylöskö asti pitää kivuta. :D Noustiin vielä Glorieten katolle näköalatasanteelle ihastelemaan maisemia. Nautittiin lasilliset sturmia vielä ennen Glorietelta lähtöä. Pakkohan sitä oli maistaa, kun Mari kehui, että Eevan kanssa olivat sitä pari viikkoa sitten juonut Wienissä. Sturm on siis tuore nuori viini, joka ei ole käynyt loppuun. Maistu ehkä siman, kiljun ja viinin yhdistelmältä. Jännä, mutta hyvää!


















Rakaistuin Wieniin, kaikki ihanat vanhat kauniit rakennukset vei mun sydämen. Miten voi olla niin kaunis kaupunki? Käveltiin ympäriinsä ja päädyttiin Raatihuoneen torille, missä oli ruokafestivaalit ja Longines Global Champions Tour, eli suomeks esteratsastuskisat. Syötiin ja juotiin torilla, jonka jälkeen käytiin katsomassa muutamat suoritukset kisoista. Istuttiin vielä hotellin viereisessä pubissa muutamilla loppuillasta.











Aamulla olikin aikainen herätys, sillä pojat jatko matkaa Tsekkien läpi Saksan suuntaan. Olivat kuitenkin suopeita ja tipautti mut matkalla takaisin Kremsiin. :) Paljon on Wienissä nähtävää ja sinne tulee varmasti monta kertaa palattua. Onneksi junalla kestää vaan tunti matkata Wieniin ja kämppä on ihan juna-asemaa vastapäätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paas kirjottae kommenttia! :-)